cultuur: Anne Wil Blankers

cultuur: Anne Wil Blankers

Cultuur in de breedste zin van het woord. Cabaret, Toneel, muziek, schrijvers, dichters, etc. 

Frénk van der Linden interviewt Topactrice Anne Wil Blankers in onze Sociëteit!

De Grande Dame van het toneel komt naar Haarlem op 26 april. Tijdens deze avond zal Anne-Wil Blankers samen met Frénk van de Linden een gesprek aangaan over haar werk aan het Nederlands toneel. Uiteraard kan het publiek vragen stellen.

Biografie Anne Wil Blankers
Wilhelmina Cornelia Maria (Anne Wil) Blankers (Rotterdam21 oktober 1940) is een Nederlands actrice. Ze is tweevoudig winnares van de prestigieuze Theo d'Or toneelprijs (1976, 1985). In 1994 ontving ze de Theo Mann-Bouwmeesterring. Sinds 1996 is Blankers Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Anne Wil Blankers meldde zich op aandringen van de acteur Steye van Brandenberg aan bij de Toneelacademie Maastricht. In 1963 deed ze daar eindexamen en ze debuteerde in het seizoen 1963/1964 bij de Haagse Comedie. Ze bleef er tot het opheffen van het gezelschap in 1988. Ondertussen was en is ze ook veelvuldig te zien op televisie en in een aantal films. Een van haar bekendste televisierollen speelde ze in de serie Prettig geregeld. Daarin was ze te zien als Hanna Huisman. Andere rollen in die serie waren voor Peter Faber en Mieke Verstraete. De serie werd geschreven door Henk van der HorstJan Fillekers en Fred Benavente. Blankers vierde in december 2013 haar vijftigjarig jubileum op het toneel.

Vooraf kun je genieten van een heerlijke dagschotel.

IN HET KORT
Datum: donderdag 26 april

18:00 uur ontvangst
18:30 uur dagschotel
19:30 uur ontvangst gasten
20:00 uur start programma
22:00 uur napraten

Voor: leden en overige belangstellenden
Entree: gratis voor leden, niet-leden betalen € 10,-
Prijs dagschotel voor leden en niet-leden: € 17,50

Verplicht aanmelden: voor de lezing en voor dagscholtel via de site en betalen via i-deal.
Let op: ook niet leden kunnen zich inschrijven. Via 'ticket kopen' krijgt u het verzoek zich als externe in te schrijven voor een activiteit. U krijg via een mail een inlogcode.