geschiedenistafel

geschiedenistafel

WELKOM BIJ DE EERSTE LEZING VAN DE GESCHIEDENISTAFEL (SEIZOEN 2018/2019)

Start donderdag 20 september 2018 met Frits van Oostrom en zal Jan van Brederoode tot leven zal brengen.

Met de start van de geschiedenistafel krijgt u de unieke kans om kennis te maken met bevlogen sprekers en schrijvers over geschiedenisonderwerpen die opmerkelijk zijn. Of het nu gaat om de Middeleeuwen, de Eerste of Tweede Wereldoorlog of de actuele geschiedenis. Alle sprekers hebben zich verdiept in een speciaal onderwerp.

De eerste avond op donderdag 20 september komt Frits van Oostrom, universiteitshoogleraar, winnaar AKO-literatuurprijs, winnaar Spinozaprijs, spreken over zijn boek "Nobel Streven" met het waargebeurde verhaal over ridder Jan van Brederode. De pers beoordeelde het boek als een literair-historische sensatie van de eerste orde. Vooraf kun je genieten van een heerlijke dagschotel.

IN HET KORT
Datum: donderdag 20 september
18:00 uur ontvangst voor dagschotel
18:30 uur dagschotel
19.30 uur ontvangst
20:00 uur start programma

Voor: leden en overige belangstellenden
Entree: voor leden €5,- , niet-leden betalen € 7,50
Prijs dagschotel voor leden en niet-leden: € 17,50

Verplicht aanmelden: voor de lezing en dagschotel graag via deze site en betalen via i-deal.
Let op: ook niet leden kunnen zich inschrijven. Via 'ticket kopen' krijgt u het verzoek zich als externe in te schrijven voor een activiteit. U krijg via een mail een inlogcode.

Noteert u alvast de data van de volgende bijeenkomsten in uw agenda: 18 oktober, 22 november 2018 en 17 januari 2019.

Donderdag 18 oktober

Lezing bij Sociëteit Vereeniging Haarlem, door Peter van Wingerden over de passie van Coornhert, op donderdag 18 oktober om 20.00 uur.

Donderdag 22 november
Lezing bij Sociëteit Vereeniging Haarlem, door Marlies Quaedvlieg over de start van de eerste Wereldoorlog, op donderdag 22 november om 20.00 uur.

Donderdag 17 januari
Lezing bij Sociëteit Vereeniging Haarlem, door Felix Klos over Winston Churchill de vader van Europa, op donderdag 17 januari om 20.00 uur


copyright fotograaf Ed van Rijswijk